Interieurontwerp

Wanneer je een goed en betaalbaar advies nodig hebt voor jouw interieurontwerp, kun je geheel vrijblijvend een afspraak maken. Een intakegesprek van DHome is kosteloos, duurt ongeveer een uur en vindt op jouw locatie plaats. Ik zal naar aanleiding van ons gesprek een pakket van eisen samenstellen. Het is van belang dat je vooraf alle wensen, mogelijkheden maar ook de technische gegevens verzamelt van het interieurproject, waar je mijn expertise voor nodig hebt. Kortom, zorg ervoor dat je tijdens dit gesprek zo veel mogelijk informatie, dat van belang zou kunnen zijn, bij de hand hebt. Denk hierbij primair aan bouwplannen, plattegronden, eventuele verbouwingsplannen maar ook aan secundaire details als sfeerplaatjes uit tijdschriften, materiaalvoorkeuren, je gezinssamenstelling, allergieën, huisdieren en projectlocatie. Bij het uitvoeren van het interieurontwerp zal ik de details gebruiken om tot een op jouw afgestemd, persoonlijk resultaat te komen. Mocht je geen bouwkundige tekeningen in je bezit hebben, zal ik de projectruimte zorgvuldig meten.

MeubeloptellingMeubelopstelling

Er zijn diverse factoren die invloed hebben op het eindresultaat. Door kritisch te kijken, en een goede analyse middels het interieurontwerp kunnen kostbare fouten worden voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan een té grote bank die net niet past of een té donkere wand aan de noordzijde van de woning of werkplek.
Het interieurontwerp van DHome zal een passende meubelopstelling voor de betreffende ruimte voorstellen.
De interieurontwerp-tekeningen worden door mij persoonlijk, ambachtelijk met de hand gemaakt. In de meubelopstelling wordt rekening gehouden met het aanwezige, en eventueel nieuw aan te schaffen, meubilair. 
Mijn uitgangspunt is dat ik een nieuwe woon- of werksituatie creëer, die aan jouw wensen voldoet en waarin jij je “thuis” kunt voelen.

Kleur/materiaal/sfeerimpressie

Het spreekt voor zich dat kleur- en materiaalgebruik bepalend is voor de uiteindelijke beleving. In de plattegrond voor de projectruimte verwerk ik een kleuradvies voor de vloerbedekking, wanden en raambekleding, het meubilair en de accessoires. Tevens ontvang je een moodboard met daarop een sfeerimpressie, de toe te passen materialen en indien gewenst, de nieuw aan te schaffen meubelen.

Door de diverse materialen aan jou te tonen, laat ik je zien welke sfeer je kunt verwachten in de in te richten ruimte.

Lichtplan

De verlichting zal het eindresultaat maken of breken. Afhankelijk van de ruimte, de lichtinval en meubelopstelling, ontstaat het ontwerp voor het lichtplan. Dit ontwerp bestaat uit een overzicht waarin de diverse lichtpunten staan aangegeven en geeft een gedetailleerde omschrijving van de aanbevolen verlichting.  Wie wil er nou geen mooi verlichte ruimte die zich leent om in te kunnen werken, lezen en relaxen?

SfeerimpressieSfeerimpressie en leveranciersadvies voor woninginrichting  

Tijdens het intakegesprek komt jouw budget ter sprake, want ook mijn leveranciersadvies kan binnen diverse budgetten. Aan de hand hiervan wordt gezocht naar passende materialen. Dit hoeven natuurlijk niet alleen materialen in het hogere segment te zijn. Ook voor een “low budget interieur” ben je bij DHome aan het juiste adres. Er wordt voor jou een voorselectie gemaakt voor vloerbekleding, raambekleding, meubilair en meubelstoffen en deze wordt door mij per product omschreven. Je krijgt van mij een verkoopadressenlijst, samengesteld aan de hand van de producten passend in de stijl van het totaaladvies. Dit bespaart veel tijd en kosten. Door dagelijks “op weg te zijn” in de woonwereld ben ik goed op de hoogte van de verschillende prijs-, kwaliteitsverhoudingen en waar je terecht kunt voor een tijdloos interieur. Tevens is het voor jou mogelijk om samen met DHome rechtstreeks bij leveranciers te kopen of showrooms te bezoeken.

Tot slot, jouw uitgewerkte interieurontwerp wordt door mij persoonlijk uitgelegd en de presentatie van DHome Wonen blijft uiteraard in jouw bezit.
Mag ik je uitnodigen voor een blik op mijn portfolio?

Wil je een afspraak maken of meer informatie? Neem gerust contact met mij op!